Hervey Bay - Airley Beach
Door: HEA
Blijf op de hoogte en volg hea
21 December 2012 | Australië, Airlie Beach
(zoals ze mij ook wel eens noemen),
mede namens Eef en Hans kan ik vertellen dat we het voor deze 9de dag alweer verschrikkelijk naar ons zin hebben gehad.
Na een rit van meer dan 800 km zitten we nu heerlijk aan de borrel in Airley Beach en we houden morgen een rustdag. Is ook wel nodig want we zitten hier rond de 36 graden C. Enfin maar ook vanwege een wilde achtervolging met toeters en bellen op de highway werden we door de politie langs de kant gesmetem om dat ons voertuig iets te hard reed en wel 119 km. Maar een ieder die Hans kent weet gelijk dat hij zich er weer lekker onderuit lulde en geen bon kreeg van 300 dollar. Dus na een dansje en een dikke collegiale kus konden wij onze reis weer voort zetten. Lang leve de Australische Cops. Nou vriendjes en vriendinnetjes tot de volgende keer en misschien op Skype,
Hier een stukje van De Pup,
Gisteravond hebben wij een gigantisch heerlijke steak gegeten bij de RSL. Even een korte uitleg over de RSL, dit is een gigantisch complex waar gepensioneerde Australische Soldaten gesubsidieerd kunnen eten. Fantastisch eten voor een goede prijs! In het complex zit zelfs een casino voor die oudjes. Vanwege die rond strompelde oudjes voelde Alle en Hans zich uitermate thuis, maar ik heb me er ook prima vermaakt. Zoals hierboven staat hadden wij vandaag een lange rit voor de boeg. ruim 800 km, ook ik heb een stukje gereden maar links rijden is flink wennen. Heb tot ergernis van Hans ook twee afslagen gemist, maar uiteindelijk is alles goedgekomen. In de auto zit ook alles omgekeerd ik zet ook elke keer de ruitenwissers aan i.p.v. de knipperlichten, even een kwestie van wennen zullen wij maar zeggen. Onderweg zijn wij ook meerdere dooie kangoeroes tegengekomen, maar het geluk was met ons want Alle moest naar het toilet en daar had een kangoeroe zich in het hoge gras verscholen. Hier heb ik een foto van gemaakt maar het stomme beest wilde niet meewerken aan een lange reportage. Gelukkig zijn wij veilig aankomen in Airley Beach, bij de Great Barrier Reef en officieel in de tropen dus heerlijk genieten.
Nou mensen het is weer erg overdreven heb de goede man (politieagent) op het juiste tijdstip vermeld dat ik ook bij de politie (kleine leugen maar wel waar wat betreft de rest) werkte. Hierop kreeg ik direct mijn kostbare rijbewijs terug. Heb hem en zijn familie een goede kerst en goed nieuwjaar toegewenst. Verder hebben de boys al het nieuws al verteld. Toch nog wel dit: we hebben het met z'n drieën reuze naar onze zin. We hebben een hulpbehoevende, een lerende en een wabkap, dus de match is compleet. We gaan hier weer genieten en hebben vanavond voor het eerst zelf gekookt. Dit is ook weer buitengewoon bevallen. O ja Ome Tedje er is wel degelijk een verschil met het namaak Avifauna en de werkelijkheid. Trouwens Flamingo's heb je hier niet. Deze heb ik voor het laatst in Curaçao gezien. Wij hebben ook nog een klein bosbrandje gezien vanaf afstand zou ik zeggen ongeveer 10000hectare. wij hebben een foto bijgevoegd. 1 ding is zeker hier zijn geen slangen meer.
tot horens allemaal.
21 December 2012 - 16:01
Corrie:
Ha, die mannen.
Nou, we kunnen zo wel mee leven met jullie he!
Moest lachen om het verhaal van De Pup;
Dat Alle en Hans zich reuze thuis voelde tussen de rondstrompelende oudjes.
Ja,ja, dat is je voor land he, ha,ha
(Laat ik mezelf maar even buiten beschouwing)
En echt weer wat voor Hans, om te zeggen dat hij ook bij de politie werkt
Altijd proberen, om het ouwe jongens krentenbrood gevoel op te roepen he.
Is je blijkbaar nog gelukt ook.
Hier;
Niet zo koud, een graad of 7 en mistig
Niet veel aan dus.
Nou jongens, tot horens!,
Corrie -
21 December 2012 - 18:51
Reinier:
Wat leuk om van jllie te horen. Jullie belde mij juist op het moment dat ik bezig was met een aircraftseaching van een triple 7. Leuk om van jullie te horen zo ver weg. Ik ben zelf 25 jaar geleden in Mackay geweest. Alles is hier onder controle en bedankt voor jullie verhaal en hou je aan de maximum snelheid. De rum die ik bedoelde was de Bundaberg Rum.
Groetjes van Reinier en Joke -
22 December 2012 - 02:25
Yvonne En Theo:
Hello forever friends,
Hans en allewijn, k vind wel dat jullie de pup wat educatieve verhalen mogen vertellen. Dat de kangaroe,
die de pup voor zn lens kreeg mogelijk een afstammeling van Skippy is, een boskangaroe uit de jaren 60.
Vroeger hadden wij hier wat met bossen, ook hadden we Paulus de boskabouter. Ja Eef jouw generatie is meer van de boswandeling haha. Nee wat dat betreft waren wij veel meer met onze gezondheid bezig, waar komt eigenlijk de naam Allewijn vandaan whahaha. En Hans kun je nie maken om bij de éérste,
de beste cop.met je batch te gaan lopen zwaaien, alhoewel douane/politie verbroederd. Morgen bij de feestwinkel ook ff zo n penning halen, verdomd t werkt. O en wat kan ik mij de irritatie van Hans goed ,
voorstellen, de pup zal er wel de humor van ingezien hebben, toen Eva zei: probeer om te draaien.
Ja wij hebben de stem van Eva op de TomTom staan, super irritant wijf, maar oom Ted vertrouwd haar blindelings. O en weet je dat je hier ook in bepaalde instanties lekker kunt eten, bejaardenhuizen noemen ze dat hier. Het nadeel hier is dat ze je gelijk op n gesloten afdeling laten eten. Nou boys from aussie, we gaan elkaar weer ontmoeten, zelfde tijd zelfde plaats. Dikke kuzzz Yvonne en oom Ted. XXX