Cooktown en Port Douglas - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van hea - WaarBenJij.nu Cooktown en Port Douglas - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van hea - WaarBenJij.nu

Cooktown en Port Douglas

Door: HEA

Blijf op de hoogte en volg hea

16 Januari 2013 | Australië, Port Douglas

Sorry mensen konden gisteren geen verslag maken. waar ben jij verdomde het. Vanavond zullen we het verder aanvullen maar hier alvast een paar foto's

Ja vriendjes en vriendinnetjes, waar ben jij doet het weer. Dus wij gaan weer vrolijk verder met verslaan van onze belevenissen. Vanmorgen 17 januari alweer, zijn wij na een snel ontbijt vertrokken Uit Cooktown over kilometers lange wegen naar Port Douglas. Maar het was de moeite waard want de natuur en de mooie scenic lookouts waren fantastisch om te zien. Zie de foto's. We hebben ook naast 10 tallen dode kangoeroes zelfs drie nog levende gespot en naast de vele haviken (hawks) een mooie grote adelaar (eagle) gezien. Geweldig je waant je echt ver in de natuur wat ze hier bijna never never noemen. Met lunchtime arriveerden wij in Port Douglas en hebben ons meteen aan de haven op de boardwalk tegoed gedaan aan prawns met cocktailsaus, garlicbread en crunchibread met tomaten rode uien en natuurlijk een lekker XXXX (Four X) biertje. Daarna hebben wij intrek genomen in het Best Western Motel, een mooie kamer en buitenzitje om te borrelen. Vervolgend hebben wij boodschappen gedaan want er moet tenslotte ook gedineerd worden en dit keer met een BBQ. Morgen gaan wij vroeg een bootje huren voor 4 uur om lekker rond te varen en te vissen. Wel helemaal onder de muggenspray anders worden we lek gestoken door die krengen. Na afloop vertrekken wij weer naar onze gastheer en dame op de farm in afwachting van ons vertrek naar Singapore volgende week woensdag. Tja en vrijdag 25 januari zijn wij dan weer terug in ons eigen koude kikkerlandje. Zorgen jullie wel dat de sneeuw dan weg is want wij kunnen daar niet meer aan wennen.

Groetjes voor iedereen
Alle.

Voor vandaag heb ik niets meer toe te voegen van Cooktown naar Port Douglas was een schitterende rit. Jammer dat wij, behalve de lookouts, niet konden stoppen om het een en ander vast leggen.

Gisteren hebben wij een rustig dagje in Cooktown gehad. Eerst lekker ontbeten, daarna een bootje gehuurd en lekker op de Endeavour River gaan vissen. Even een korte geschiedenis Captain Cook met zijn schip de Endeavour gestrand in Cooktown en dit was de eerste stap van de kolonisatie van Australië. Verder hebben wij drie kleine vissen gevangen (snappers). Hans had nog een grote jongen aan de lijn, maar deze ging er met een vishaak vandoor.

Nou zoals gezegd een leuke rit met ups en downs. De pup is alleen vergeten te vertellen dat we een tussenstop hebben gemaakt bij de Palmer river. Hier woonde in de 1800 tot 1900 na Chr. meer dan 80.000 mensen (hoofdzakelijk Chinezen) om daar goud te zoeken. Nu woont er geen hond meer en is het verlaten en dor.

Nu nog wat mooie foto's van onderweg en tot horens !!!