Lake Tinneroo, Barrine, Eachen, Curtain Figtree - Reisverslag uit Upper Barron, Australië van hea - WaarBenJij.nu Lake Tinneroo, Barrine, Eachen, Curtain Figtree - Reisverslag uit Upper Barron, Australië van hea - WaarBenJij.nu

Lake Tinneroo, Barrine, Eachen, Curtain Figtree

Door: HEA

Blijf op de hoogte en volg hea

29 December 2012 | Australië, Upper Barron

Vandaag zijn wij naar Lake Tinneroo waar Australische gezinnen met hun hele hebben en houden: tenten, jeeps, boten, waterski's, aan het meer liggen. Hierna zijn wij naar Lake Barrine geweest en hebben wij een lekker kopje koffie gedronken met een prachtig uitzicht over een het meer omringt met tropisch regenwoud. Op het meer zwemmen onder andere pelikanen en hiervan hebben wij natuurlijk foto's genomen. Vervolgens zijn wij naar Lake Eachen geweest een echte picknick plek voor gezinnen waar ook heerlijk gezwommen wordt. Ook zijn wij naar de Curtain Fig Tree (Vijg gordijnenboom), een enorm brede boom dus.

Later in de middag zijn wij naar de Crater en Dinner Fals gegaan deze liggen 3 km van onze verblijfplaats. Hier hebben Hans, Cor en de kinderen veel gezwommen. Een thuiswedstrijd voor Hans, althans dat zou je zeggen. De Crater en Dinner Fals worden tegenwoordig overladen door massatoerisme of zoals vandaag massa's Duitse toeristen. Tja, dan veranderd (gevoelsmatig) een thuiswedstrijd gauw in een invasie, waarbij er de nodige slachtoffers vallen. Menig Duitse toerist heeft het vandaag moeten ontgelden en is op zijn plek gezet.

De Crater en Dinner Fals zijn werkelijk prachtig. Vooral de Crater een diep gat met op de bodem water. De gesteente eromheen bestaande uit graniet is werkelijk een plaatje, waar natuurlijk de nodige foto's zijn genomen.

Deze mooie dag hebben wij goed afgesloten met een heerlijke en uitgebreide BBQ.

De foto's worden in de loop van de dag geüpload.

Alle is aan de beterende hand hij is de hele avond al aan het showen hoe gespierd hij is. Hoop dat hij dit morgen niet moet ontgelden.
Verder heeft de Pup al bijna alles verteld, ja je wordt een beetje ziek van alle wabkap toeristen hier. Toen ik hier woonde wist niemand waar de Crater was. Tegenwoordig hebben ze een of andere l...l uit Cairns als gids hier. Verteld allerlei onzin over bomen die op de noordpool groeien en waar het water vandaan komt weet hij niet. Kan dan mijn mond niet houden. Heb hier tenslotte 5 jaar gewoond in de tijd dat hij bij zijn vader nog blokfluit speelde. Heb natuurlijk zeer veel van Warren zijn vader en hem zelf opgenomen.
Verder heb ik Evert nog een andere mooie plaats laten zien welke niet werd vervuild door toeristen. En zo gaan we dat meer doen.

Alle is klaar met zijn oefeningen en zal best lekker slapen na deze dag.
Nou mensen dat was het weer tot horens.

• 29 December 2012 - 21:28

Jofe:

Hi mannen! Dat klinkt allemaal goed en bekend! Doe de groetjes aan Warren en Anne. Wij staan nu een paar dagen op de ski. Kus vanuit Winterberg en tot volgend jaar!