Babinda Boulders en Cairns - Reisverslag uit Upper Barron, Australië van hea - WaarBenJij.nu Babinda Boulders en Cairns - Reisverslag uit Upper Barron, Australië van hea - WaarBenJij.nu

Babinda Boulders en Cairns

Door: HEA

Blijf op de hoogte en volg hea

04 Januari 2013 | Australië, Upper Barron

Vandaag hebben wij een mooie rit van 400 km gemaakt !!!

Eerst gestopt bij een lookout op Gillies Highway. Op deze schitterende lookout kijk je rechtstreeks door de Valley van Mulgrave. Prachtig omringt door bergen waar dauw vanaf komt.

Vervolgens zijn wij naar Babinda Boulders geweest. Een rivier met reusachtige stenen erg mooi om te zien, voorafgaand een meer om te zwemmen. Hier wordt wel gewaarschuwd voor de zwemmers i.v.m. sterk stijgend waterpeil. Overal waarschuwingsborden dat er door de jaren heen velen gesneuveld zijn. Dus hebben wij alleen wat rond gekeken en wat mooie foto's geschoten.

Hierna hebben wij heerlijke geluncht. Wij hebben ieder voor zich een heerlijke burger besteld !!!

Na de lunch zijn wij kort naar Bramston Beach gegaan. Na een stuk lopen begon het hier gigantisch te gieten. Alle rende al gauw terug naar de auto. Ik heb Alle nog nooit zo hard zijn rennen, toch knap met zijn klachten. Helaas voor Alle, want de auto zat op slot en in een gesloten auto kun je niet schuilen voor de regen. Het resultaat was dat Alle net zo zeik nat was, als de rest van ons.

Toen zijn wij naar Cairns gereden en hebben hier door een gigantisch winkelcentrum gelopen. Ook zijn wij naar de duikschool gegaan om het cursusboek op te halen en alvast de boel te verkennen. In Cairns heb je een gigantische boulevard met strand, echter mag je vanwege het krokodillen gevaar niet zwemmen. Als alternatief hebben zij een gemeenschappelijk zwembad aan de boulevard aangelegd waar iedereen kan zwemmen.

In de avond hebben wij bij Charlies gegeten en dit is een begrip in Cairns. Onbeperkt banana prawns en mosselen eten. De mosselen zo groot als kikkers echt heerlijk !!!

• 04 Januari 2013 - 16:42

Frenk:

Klink goed! ben benieuwd naar de foto's. Geniet nog van de vakantie,

Grt.
    Frenk Toet